Mobilitat
Societat 10/03/2021

TMB gestionarà les línies d’autobús de barri de Nou Barris

El nou operador fusionarà dues de les línies i convertirà una tercera en un servei a demanda

Marc Parayre
2 min
Primer bus a demanda de la ciutat de Barcelona, Torre Baró

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) es farà càrrec de la gestió de les línies d’autobús de barri 80, 81, 82 i 83 del districte de Nou Barris, fins ara operades per l’empresa privada Sagalés tot i que la titularitat del servei és pública. El canvi comportarà la fusió de dues de les rutes i la transformació d'una tercera en un servei a demanda després de la bona acceptació entre els usuaris d'una primera experiència similar a Torre Baró el 2019. L'objectiu del canvi d'operador és augmentar les freqüències de pas dels autobusos i reduir el temps de trajecte, segons l'Ajuntament de Barcelona.

Les línies 80 i 81 es convertiran en una de sola, la 180, però TMB assegura que el trajecte serà “pràcticament” el mateix i que es preveu que augmentin els usuaris. A més, diu que només hi haurà 30 minuts d’interval entre bus i bus, la meitat que l'actual. La línia 83 es convertirà en un servei a demanda, i la 82, que passarà a ser la 182, tindrà el mateix recorregut i les mateixes estacions que ara i la freqüència de pas augmentarà lleugerament fins als 15 minuts en dies laborables enfront dels 20 minuts actuals.

La previsió de TMB i de l’Ajuntament és que les noves línies del districte de Nou Barris estiguin en ple funcionament a partir del mes de maig. Es tracta d’un projecte molt demandat des de fa anys pels veïns de la zona, i és per això que en els pròxims dos mesos el govern municipal s'hi reunirà per acabar de “definir els detalls” de la posada en marxa del nou servei.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, així com el regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé, han donat els detalls del canvi d'operador. Marcé ha ressaltat que un districte perifèric com el de Nou Barris guanya amb aquest canvi "una millor connexió" amb transport públic amb la resta de la ciutat. "Es normalitzarà la situació estranya que fins ara hi havia al districte amb les línies d’autobús als barris de Torre Baró, Vallbona, Ciutat Meridiana i una part de Roquetes", va afirmar. A més, va donar per fet que s'integraran a TMB els treballadors de Sagalés que ara operen al districte.

stats