Societat 27/06/2014

Llibertat amb càrrecs per als cinc regidors de Torredembarra detinguts que ja han declarat

Aquest divendres al vespre ha de declarar l'alcalde del municipi, Daniel Masagué

Acn
1 min
Agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'Ajuntament de Torredembarra / ACN

VendrellEl titular del jutjat número 1 del Vendrell ha deixat en llibertat amb càrrecs cinc regidors del govern municipal de Torredembarra (Tarragonès) detinguts aquest dijous en l'operació de la Guàrdia Civil per presumptes irregularitats en la gestió i adjudicació de contractes municipals. El jutge, que ha precisat que no va ser ell qui va ordenar les detencions practicades per la Guàrdia Civil, imputa Elia Rodríguez, Santiago Ardèvol (CiU) i l'independent Ignasi Duran per diversos delictes contra l'administració pública, com el de malversació de fons públics, blanqueig de capitals, prevaricació i tràfic d'influències.

Imputats pels mateixos delictes, també han quedat en llibertat després de passar pels jutjats els regidors Pere Font (CiU) –que s'ha negat a declarar– i José Oviedo (PP). La primera tinent d'alcalde de Torredembarra ha defensat aquest divendres a la tarda la seva innocència davant el jutge, però es desconeix si ell i l'empresari Blas Niubò –que també ha declarat als jutjats del Vendrell– han quedat en llibertat amb càrrecs i imputats com la resta de detinguts. Està previst que aquest vespre declari l'alcalde, Daniel Masagué.

Després d'un escorcoll a les oficines municipals que es va allargar durant catorze hores i que va finalitzar amb l'alcalde sortint de l'Ajuntament detingut i escridassat per un grup de veïns, la Guàrdia Civil va escorcollar fins a les quatre de la matinada la casa del batlle. Els agents van utilitzar gossos ensinistrats per localitzar bitllets, segons han confirmat fonts de la investigació.

stats