Societat 24/10/2011

El trajecte Barcelona - Madrid en AVE es redueix a dues hores i mitja

Els trens viatjaran a 310 quilòmetres per hora en alguns trams. El primer viatge ha sortit a les 6:30 del matí i ha arribat a les 9:00 d'aquest matí a la capital espanyola

Acn
1 min

BarcelonaEl temps del trajecte entre Barcelona i Madrid en AVE és, des d'aquest dilluns, de dues hores i mitja en l'opció més ràpida, un cop s'han superat les proves de validació i fiabilitat del segon nivell del Sistema Europeu de Gestió del Tràfic Ferroviari (ERTMS). Segons el ministeri de Foment, a partir de desembre entrarà plenament en funcionament a tots els trens d'aquest corredor. La implantació del sistema es farà de forma progressiva, primer en el tram que uneix Lleida i Madrid, mentre que entre Barcelona i Lleida estarà operatiu a finals d'any. L'increment de la velocitat màxima serà fins als 310 quilòmetres per hora allà on la infraestructura ho permeti.

Des d'aquest dilluns són quatre els trajectes AVE entre Barcelona i Madrid que redueixen el temps de viatge fins a les dues hores i mitja. El primer ha sortit a dos quarts de set del matí i ha arribat a les nou en punt. D'altra banda, el comboi que surt a dos quarts de sis de la tarda arribarà a les vuit del vespre. Fins ara, tant l'un com l'altre tardaven vuit minuts més a fer el viatge.

En sentit invers, el primer comboi ha sortit de Madrid a les set del matí i ha d'arribar a Barcelona a dos quarts de deu. El segon és el que ha de sortir de la capital espanyola a les cinc de la tarda amb arribada prevista a dos quarts de vuit del vespre.

stats