La transformació del Port Olímpic començarà a l'abril amb una inversió de 21,8 milions

Els primers treballs seran urbanitzar el moll de Mestral i el dic de Recer, i acabaran el març del 2023

Ara
2 min
Pla general d'una zona del moll del Port Olímpic amb diversos locals d'oci

BarcelonaLa comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inversions de 21,8 milions d'euros per a la urbanització del moll de Mestral i el dic de Recer del Port Olímpic. Els treballs començaran el pròxim mes d'abril i està previst que acabin el primer trimestre del 2023, segons el consistori. Per a l'Ajuntament, aquests dos projectes són "cabdals" per transformar el port i tenen com a objectiu "fer que s'integri amb la ciutat, fent-lo més accessible, més amable i amb més zones per a la trobada ciutadana i els usos socials i quotidians de la ciutat". Les obres formen part d'una inversió total de 40 milions d'euros que busca desenvolupar un nou model de port durant els pròxims sis anys.

El moll de Mestral, amb una superfície construïda de gairebé 4.000 metres quadrats, acollirà el pol d'economia blava del Port Olímpic, una instal·lació que inclourà una sala d'actes per a 150 persones i diversos espais annexos destinats a activitats nàutiques o a tasques de centralització de control i seguretat. Alhora, es preveu habilitar-hi un espai de passeig que pacifiqui la zona. El projecte de renovació del moll de Mestral suposarà una inversió de 10,4 milions d'euros.

Pel que fa al dic de Recer, el projecte aprovat preveu una inversió d'11,4 milions d'euros. Les obres consistiran en la urbanització interior i superior del dic, a les cotes moll i ciutat, per generar així "un espai de passeig i estada que tornarà a ser completament accessible". Entre l'edificació i la urbanització de la zona, l'àmbit del projecte serà de gairebé 9.500 metres quadrats.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, el nou Port Olímpic acollirà activitats "accessibles per a tothom i estarà connectat amb la ciutadania". El consistori calcula que el nou espai generarà al voltant de 250 llocs de treball.

stats