Societat 09/12/2013

Estudien com reciclar els conductors amb més anys de carnet

La Direcció General de Trànsit diu que el principal problema de la seguretat viària no són els conductors joves, sinó els que fa més temps que condueixen

1 min

La directora general de Trànsit, María Seguí, ha confirmat aquest dilluns que el seu departament estudia mesures per reciclar i actualitzar els coneixements dels conductors amb més anys de carnet, però no ha concretat en què consistiran aquestes mesures, adduint que no s'ha pres encara una decisió definitiva. La DGT espanyola defensa la necessitat que els conductors es formin de manera contínua.

Seguí ha apuntat que el moment de renovació del permís és idoni per a aquesta actualització, però no l'únic. "Estem avaluant quines coses podem fer en aquest moment perquè qui renovi el permís s'adoni que pot necessitar actualitzar alguns conceptes", ha subratllat. Trànsit considera que cal "continuar formant" els conductors i apunta que el principal problema sobre la mobilitat i seguretat viària no són els joves, sinó la gent que fa més anys que condueixen. "Cal que per fi ens prenguem seriosament aquest tema perquè encara que tots els conductors parlem com si fóssim experts, en realitat hi ha matèries en les quals avançar i millorar", ha dit.

El mort tipus en un accident a Espanya és un home de 46 anys, que pateix el sinistre entre les vuit del matí i les vuit de la tarda, i de dilluns a divendres. Amb aquestes dades, la DGT conclou que fa almenys 20 anys que condueix, la qual cosa vol dir que es va treure el carnet en una època en què no hi havia tanta formació en seguretat viària i les infraestructures i els automòbils eren diferents.

El conductor que "no s'esforça a actualitzar es queda obsolet per definició i això pot tenir un impacte directe en la sinistralitat", ha conclòs Seguí.

stats