Publicitat
Publicitat

Els treballadors del metro sotmeten a referèndum la proposta de TMB per evitar la vaga

La votació es farà entre divendres i dissabte i serà decisiva per al transcurs del Mobile World Congress

El comitè d'empresa del metro de Barcelona sotmetrà a referèndum, entre demà i dissabte, l'última proposta de la direcció de TMB i, en funció del resultat, decidirà si desconvoca o no la vaga prevista per als dies 27, 29 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils.

Els treballadors del metro podran votar des de les deu del matí de divendres fins a les dotze del migdia de dissabte, segons han informat fonts del comitè d'empresa. La decisió de sotmetre a votació l'última proposta presentada ahir a la nit per la direcció de l'empresa h a estat adoptada en una assemblea de treballadors celebrada avui.

La proposta final de TMB és abonar els endarreriments de l'any passat en dos pagaments el 2013 i 2014, cadascun equivalent a l'1,2% del sou del 2011, que no quedarien consolidats en taules salarials. Segons el document presentat per la direcció de metro als sindicats, l'empresa es compromet, a més, a incrementar en un 1,2% el percentatge, que quedaria consolidat en les taules salarials amb efectes a 1 de gener del 2012.

A efectes del 2013, TMB actualitzarà els sous amb un increment de l'1,2%, que també quedaria consolidat en les taules salarials del 2012. Algunes fonts sindicals apunten que un possible preacord a metro es vincula a un acostament de les postures en l'àmbit de l'autobús, ja que el conflicte s'ha plantejat en el seu conjunt, per més que les dues seccions tinguin convenis diferents.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de