Societat 09/10/2014

Treballadors de l'Hospital Carlos III denuncien que falta personal per atendre la pacient infectada

Professionals del centre asseguren que s'estan fent contractacions temporals

Europa Press
2 min

MadridL'infermer i delegat sindical de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) de l'Hospital Carlos III, Manuel Torres, que atén a la infermera infectada per l'Ebola, Teresa Romero, ha lamentat que aquest dijous només hi hagi set persones atenent a la malalta i als altres possibles casos d'Ebola que segueixen ingressats al centre, mentre que el primer infectat tractat a l'estat espanyol, el missioner Miguel Pajares, va tenir una dotzena de persones per atendre'l en exclusiva.

En una roda de premsa convocada pel sindicat, Torres ha indicat que abans estaven "més reforçats per equips de La Paz". "Quan vam tractar al primer pacient va ser més o menys directe, vam ser tots els que vam treballar", ha explicat, incidint que posteriorment es va plantejar que només atenguessin aquests possibles casos aquells que es presentessin voluntaris, com va passar amb el segon pacient i en aquest tercer cas.

"Ja no som tants voluntaris. Aleshores, s'ha creat una borsa. També ha disminuït la quantitat de personal que teníem treballant al Carlos III, es va desmantellar. Pel primer pacient ens va ajudar els companys de la UVI de La Paz, però en aquest cas els únics que vénen són els metges d'intensiu, i el personal d'infermeria de la Paz, per ara, no ha vingut. S'ha tirat de la borsa d'infermeria per contractar per a aquest període per la manca de personal", ha assegurat Torres.

"Ara som tres infermers i quatre auxiliars, quan el primer dia que es va érem sis infermers i sis auxiliars per a un sol pacient. Ara tenim més pacients i menys personal. Teníem dues hores de descans i en l'actualitat tenim cinc o deu minuts", ha explicat. Així, Torres s'ha preguntat per què ha disminuït el nombre de sanitaris voluntaris per atendre els casos de Ebola, preguntat-se si podria ser la conseqüència de no haver rebut "cap curs ni formació".

stats