Treballadors de serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona es mobilitzen contra el govern de Colau

Lamenten el "poc suport polític" rebut després dels atacs que van patir alguns equipaments

2 min
Pintades a la façana d'un centre de Serveis Socials de Barcelona

BarcelonaLes pintades amb escrits com "O amb nosaltres o contra nosaltres" i els vidres trencats en cinc centres de Serveis Socials de Barcelona han acabat de fer vessar el got de la paciència dels treballadors de serveis socials del consistori, sobretot perquè acusen el govern d'Ada Colau de no haver-los demostrat suport polític quan alguns moviments en defensa del dret a l'habitatge els van situar a ells al centre de les protestes per la seva presència als desnonaments. Avui s'han reunit en assemblea, amb representació de tots els sindicats, i han acordat que el 20 d'abril, coincidint amb la celebració de la comissió municipal de drets socials, es concentraran a la plaça de Sant Miquel per fer sentir el seu descontentament.

La llista de crítiques és llarga i inclou punts com no haver estat vacunats contra el covid tot i ser serveis essencials o fets com que no se'ls lliuressin ordinadors per poder treballar a distància. Però el detonant, asseguren, ha sigut la "manca de suport públic" després dels atacs que van patir els centres de Serveis Socials. Expliquen que la plantilla només va rebre un correu intern, firmat per la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, per expressar-los el suport de tots els grups municipals. "La comunicació ha sigut nul·la", lamenta Miquel Rubio, delegat sindical de la UGT, que assegura que se senten "molt decebudes".

El col·lectiu ja va expressar a les xarxes, després que apareguessin les pintades, que alguns moviments com el Grup d'Habitatge de les Corts, que es va difondre fent una de les accions contra aquests equipaments, equivocaven l'objectiu. "No som l'interlocutor que busquen, han de dirigir-se als polítics. Nosaltres no tenim un calaix ple de claus de pisos socials a punt per entregar; ja ens agradaria. Fa temps que reclamem ampliar el parc públic d'habitatge", apunta Rubio. Ja fa anys que el col·lectiu protesta contra el protocol que, des del 2013, els obliga a acompanyar la comitiva judicial als desnonaments.

stats