Societat 18/03/2021

Vidres trencats i pintades contra els centres de Serveis Socials de Barcelona

En els últims tres dies cinc equipaments han patit desperfectes

1 min
Pintades a la façana d'un centre de Serveis Socials de Barcelona

BarcelonaEn els últims tres dies cinc equipaments de Serveis Socials de Barcelona han aparegut, de la nit al dia, amb vidres trencats i pintades a terra i parets amb lemes com "Hem vingut sense cita prèvia" o "Ja no aguantem més". Com a mínim en un dels casos darrere hi ha l'acció de protesta del Grup d'Habitatge de les Corts, que a través de les xarxes ha difós imatges d'activistes escrivint el missatge "O amb nosaltres o contra nosaltres" davant d'un d'aquest espais i tirant-hi pintura. Una treballadora social del consistori els ha retret, a través de Twitter, que estiguin "errant el tret" i ha dit que se'ls atribueix "un poder que no tenen".

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona detallen que els cinc centres de Serveis Socials de la ciutat que han sigut diana d'accions de protesta d'aquest tipus són els del Camp d’en Grassot, Sant Gervasi, la Guineueta, Porta i les Corts. En tots els casos els desperfectes s’han produït de matinada, fora de l’horari d’atenció, i no han alterat el funcionament habitual dels espais.

Des del consistori expressen "suport incondicional i agraïment" a l’equip professional que s'ocupa de l'atenció social i remarquen que amb la crisi del covid s'ha assolit un pic de persones ateses:  88.375 persones el 2020, un 11% més que l'any anterior.

stats