Societat 31/08/2015

Cinc morts i sis ferits en l'explosió d'una pirotècnia de Saragossa

Dos dels sis ferits es troben en estat molt greu, i dos més en estat greu. Hi ha un treballador desaparegut 

Efe
1 min
L'explosió s'ha produït aquest dilluns al migdia

SaragossaCinc persones han mort i sis han resultat ferides, tres d'elles molt greus, en l'explosió que ha tingut lloc en una pirotècnia de Garrapinillos, una zona residencial propera a l'aeroport de la capital aragonesa. A més, els bombers desplegats a la zona busquen un treballador desaparegut que es trobava a la pirotècnia. Tres dels ferits es troben hospitalitzats en estat molt greu, dos tenen pronòstic reservat i un sisè està en observació al servei d'Urgències.

L'explosió ha causat una gran alarma en quilòmetres a la rodona pel fort soroll i la columna de fum negre que ha provocat. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han establert un gran perímetre de seguretat, ja que hi ha hagut diverses, cosa que dificulta el treball de la unitat canina, dels tècnics del Tedax i dels bombers, que han hagut d'actuar amb molta cautela davant la gran quantitat de material que ha quedat escampat per les instal·lacions.

L'empresa es troba allunyada dels habitatges per motius de seguretat, de manera que l'explosió no ha afectat els immobles, tot i que els veïns han afrontat la situació molt espantats.

59 morts en 20 anys

En els últims vint anys, almenys 29 accidents mortals per explosions en empreses espanyoles de pirotècnia han ocasionat 59 morts, incloses les d'avui a les instal·lacions de Pirotècnia Saragossana, un dels més greus. Dels casos registrats des de 1995, l'anterior que va causar un major nombre de víctimes mortals, set, va ocórrer el 15 de maig de 2000 a Rafelcofer (València) i va deixar també nou ferits.

stats