Tres morts a Ceuta: un jove marroquí mor al caure d'un mur de 10 metres al port

Un altre jove està hospitalitzat, ferit perquè l'han colpejat amb un bat de beisbol

Ara
2 min
Immigrants de Marroc intenten accedir al port de Ceuta i amagar-se en algun vaixell que els porti a la Península.

BarcelonaUn jove immigrant ha mort aquest dissabte a l'Hospital Universitari de Ceuta després de caure daltabaix des d'una altura de 10 metres al port de la ciutat. Segons han informat fonts policials, el jove estava amb altres compatriotes al moll de la Puntilla, on esperen molts dels immigrants per pujar en un dels vaixells atracats al port de Ceuta i travessar d'amagat l'estret de Gibraltar per entrar a la Península. Per causes que es desconeixen, el noi es va precipitar al buit i, malgrat que una ambulància del 061 va provar d'estabilitzar-lo abans de ser traslladat a l'hospital, tenia un fort traumatisme cranial i ha acabat morint, segons Europa Press.

En total, l'Institut Nacional de Gestió Sanitària de Ceuta ha atès 516 immigrants aquesta setmana, tres dels quals han necessitat ingressar a l'hospital per diverses causes, entre els quals el jove que ha acabat morint. Un altre és l'immigrant marroquí que va intentar suïcidar-se en un pont a la frontera d'El Tarajal i el tercer també és un jove marroquí a qui han colpejat amb un bat de beisbol al carrer. No s'ha fet encara cap detenció per l'agressió.

Des de l'inici de la crisi migratòria d'aquesta setmana, per les xarxes han circulat vídeos de persones amenaçant migrants que continuen deambulant per Ceuta. La Policia Nacional té identificats almenys un dels autors d'una agressió.

Dos morts ofegats

A la platja d'El Tarajal, la Guàrdia Civil ha recuperat des de dilluns dos cadàvers, tots dos de joves del Marroc, que haurien mort ofegats intentant entrar nedant a la ciutat espanyola. Al primer immigrant que va morir dilluns, de 19 anys, l'han enterrat aquest dissabte a Ceuta segons el ritual musulmà. Dijous a la tarda s'havia trobat al mar el cos sense vida d'un menor de 16 anys.

En paral·lel, el ministeri de l'Interior ha reforçat els efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a Melilla amb 90 agents –50 policies nacionals i 40 guàrdies civils– per protegir la frontera.

stats