Societat 07/09/2019

Cinc persones ferides en el primer correbou de Cardona d'aquest any

Una d'elles s'ha trencat un canell i les altres dues continuen en observació a l'hospital de Manresa

Ara
1 min

CardonaCinc persones han quedat ferides de diversa consideració aquest dissabte al matí, encara que cap de gravetat, en el primer correbou de les festes de Cardona (Bages) d'aquest any, segons han informat a Efe fonts municipals. Els fets han passat just una setmana després que una vintena de persones quedessin ferides per un toro que es va escapar del correbou de Vidreres.

Els toros han envestit els ferits, que corrien en la tancada, quan han caigut a terra. Segons fonts municipals, un d'ells hauria patit una fractura al canell, mentre que els altres quatre només contusions. Tots han estat atesos, en un primer moment, a l'hospital de campanya i, posteriorment, se'ls ha traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Les primeres informacions apunten al fet que els lesionats haurien caigut mentre corrien davant de l'animal. Paral·lelament, a través de les xarxes socials, la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous ha denunciat "vulneracions" al reglament dels correbous, com seria el consum d'alcohol entre els corredors participants.

Aquesta tarda, la vila de Cardona viurà el correbou tradicional, amb la típica cargolera, i exhibició de toreig a la plaça dels bous. L'espectacle amb bous se celebra des de l'any 1674 coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Patrocini i és un dels municipis inclosos en la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, que permet l'ús d'animals en espectacles en les dates i localitats on tradicionalment s'han celebrat. Una normativa, però, que impossibilita que cap municipi que no hi figuri pugui celebrar aquests correbous legalment, i que les entitats animalistes advoquen per derogar.

stats