BARCELONA
Societat 03/11/2016

Trias inicia els contactes informals contra Colau

El grup de CiU vol començar amb ERC les reunions per explorar una alternativa

D.m.
2 min
Xavier Trias s’ha posat  al capdavant  de l’operació  de CiU per desbancar  Ada Colau de l’Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaEl president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, s’ha començat a moure de cara a explorar una alternativa al govern d’Ada Colau, tal com va anunciar divendres el portaveu Joaquim Forn després que el plenari reprovés l’alcaldessa. Segons ha pogut saber l’ARA, Trias s’ha posat en contacte de manera informal amb la resta de presidents de grup per calibrar la receptivitat de la proposta abans d’iniciar una ronda de reunions més formal. I segons fonts pròximes a l’exalcalde aquests contactes preliminars han sigut satisfactoris.

Un cop constatat que hi ha camí per córrer, el pròxim pas del grup municipal de CiU serà oferir una reunió formal a la resta de grups. Els convergents volen que la primera d’aquestes trobades sigui amb ERC, tot i que Alfred Bosch ja ha deixat clar que no pensa participar en cap alternativa on hi hagi el PP o C’s.

Programa de mínims

El grup de CiU treballa ara en el programa de mínims que presentarà en aquestes reunions, i que s’articularà en diferents eixos, des de l’econòmic fins a l’institucional, que han de servir per remarcar les diferències amb el projecte que encapçala Barcelona en Comú amb la col·laboració del PSC. Els estrategs convergents són conscients que les possibilitats d’articular una majoria per desbancar Colau són mínimes (caldria comptar amb el suport dels unionistes), però aspiren a obrir el debat sobre la gestió de Colau i a visualitzar un projecte alternatiu.

El punt d’arrencada va ser la votació de divendres al plenari, en què la proposició de CiU per reprovar Ada Colau va rebre el suport d’ERC, C’s i el PP. La CUP es va abstenir. A més a més, el govern municipal ha vist últimament com li tombaven el pla d’acció municipal (PAM) i la proposta d’ordenances fiscals. Davant d’aquesta situació de bloqueig, el govern municipal es planteja aprovar els pressupostos a través d’una qüestió de confiança, un mecanisme que també va fer servir Trias en el seu dia, tot i que hagi de pagar el preu en imatge de fer evident la seva manca de suports.

L’equip d’Ada Colau, però, sap que els grups que van votar contra l’alcaldessa són políticament irreconciliables, i confia que l’estratagema de CiU tindrà poc recorregut, sobretot mentre no compti amb el suport del PSC de Jaume Collboni.

Els pròxims dies seran claus per veure si el moviment de CiU agafa cos o queda en un mer intent. Dependrà, entre altres factors, del paper que hi vulgui jugar l’ERC d’Alfred Bosch.

stats