Societat 03/07/2014

El Tribunal Suprem avala el decret d'acreditació del català per al professorat universitari

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, destaca que la sentència dóna la raó a la política lingüística de la Generalitat

Acn
1 min
Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca / ACN

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha desestimat aquest dijous el recurs de cassació contra el decret d'acreditació del català per al professorat del sistema universitari de Catalunya que va ser interposat per l'associació Convivència Cívica Catalana. El decret, aprovat el 14 de setembre de 2010, regula el coneixement del català per part del professorat universitari a Catalunya. En la resolució, indica la Generalitat, l'alt tribunal considera que l'associació no està legitimada per interposar aquest recurs. Pel secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, la sentència "demostra" que el recurs tenia "tota la intencionalitat política" i subratlla que "ha quedat desautoritzat".

"El seu interès pel tema no excedeix el de la mera legalitat i per això és insuficient. (...) Atesa la seva absència de relació específica amb el professorat universitari, no comporta el directe benefici o perjudici per a la seva esfera jurídica, que justifica la legitimació activa per a un concret procés", assenyala l'escrit del magistrat ponent.

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat la decisió judicial com una "molt bona notícia", que "una vegada més avala" la política lingüística de la Generalitat, una política que "posa en valor la llengua pròpia i, en aquest cas, en l'àmbit de l'ensenyament universitari". Per Castellà la sentència "demostra" que el recurs tenia "tota la intencionalitat política" i subratlla que "ha quedat desautoritzat".

La sentència del Tribunal Suprem imposa els costos del procés a Convivència Cívica Catalana. Aquesta és la segona resolució judicial que avala el decret, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 2012.

stats