Animals
Societat 26/02/2021

Troben 18 gossos morts i congelats en una botiga d'animals de Nou Barris

Cap dels cadàvers tenia registre de defunció

ARA
2 min
Les bosses amb animals morts trobadeas durant la inspecció

BarcelonaLa botiga Ladridos del Verdum, al districte de Nou Barris de Barcelona, acumulava queixes d'alguns clients que denunciaven que els havien venut cadells malalts. Però la inspecció que hi han fet els agents de la Guàrdia Urbana i del personal del departament de Gestió i Protecció dels Animals de Barcelona ha posat al descobert una autèntica botiga dels horrors. Al congelador hi havia fins a 18 gossos morts que no figuraven ni al registre d'entrades ni tampoc al de defuncions. A més, dels 30 cadells vius que hi havia a la botiga, n'hi havia dos d'hospitalitzats (un d'ells greu) i un estava infectat de coronavirus.

A mesura que els inspectors anaven estirant el fil descobrien més incompliments: la majoria dels animals de l'establiment no tenien la identificació pertinent i no complien el període de quarantena que han de passar els gossos abans de posar-se a la venda.

La veterinària de la botiga, per si no n'hi hagués prou, no tenia el títol convalidat, segons ha lamentat la tercera tinenta d'alcalde, Laia Bonet. La regidora ha anunciat que han derivat el cas al districte de Nou Barris perquè valori suspendre l'activitat de la botiga, que continua oberta, i que s'ha obert el procés de sanció per "donar un missatge molt clar de persecució de tots els incompliments de l'ordenança de tinença i venda d'animals de companyia".

Un dels animals intervinguts

L'Ajuntament també ha anunciat que l'empresa Adevintia ha pagat la multa de 150.000 euros que se li va imposar per la publicació d’anuncis de venda d’animals als portals web Mi Anuncios i l’antic portal Vibb. Aquest cas es remunta a l’octubre del 2019, arran de la denúncia presentada per la protectora FAADA. Va motivar un procediment sancionador sense antecedents a l’Estat, perquè requeria als portals web Vibbo i Mil Anuncios la retirada dels anuncis de transacció d’animals, prohibits a la ciutat de Barcelona, perquè incomplia l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (OPTVA).

stats