Societat 04/03/2018

Troben una samarreta que podria ser del nen desaparegut a Níjar

El noi, de 8 anys, va desaparèixer dimarts

Efe
2 min
Voluntaris i professionals busquen el noi desaparegut.

AlmeriaLa recerca de Gabriel Cruz, el nen de 8 anys desaparegut dimarts a Las Hortichuelas, a Níjar (Almeria), se centra ara en la zona pròxima a la depuradora en què ahir va aparèixer una samarreta interior de color blanc que està sent analitzada per determinar si és del menor.

Des de les 8.00 que continua la recerca en una zona de rastreig central amb un radi de 800 metres al voltant de la casa de l'àvia del Gabriel, ampliat fins a la depuradora del barranc de Las Águilas, a la barriada de Las Negras, a Níjar.

Equips del servei cinològic de la Guàrdia Civil i els agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), i també de la unitat de la policia científica, es van traslladar al lloc després que Ángel Cruz, pare del nen, trobés ahir la samarreta.

La Guàrdia Civil manté tancat el pas a tothom que sigui aliè a la investigació al camí pel qual s'accedeix a la depuradora, de manera que durant les últimes hores només hi han circulat vehicles de l'institut armat, dels bombers i d'altres cossos de rescat, i també mateixa Patricia Ramírez, mare del Gabriel, que ha visitat la depuradora a primera hora.

Rocío Muñoz, portaveu de la família, ha confirmat que va ser Ángel Cruz qui va veure la samarreta, però afirma que no està reconeguda com una de les del nen, tot i que admet que "potser dels mateixos nervis i de la desesperació [el progenitor] va dir que era del Gabriel".

"És cert que s'ha trobat una samarreta però no podem dir res més perquè no ho sabem. La Policia Judicial ha estat treballant tota la nit en això. Són ells els qui han de dir si és seva o no, encara que és veritat que hi ha més línies d'investigació", ha afegit tot apuntant que no tenen "cap més constància" de la possible troballa d'altres peces.

Alhora ha recordat que la depuradora és a la vora de la cala de San Pedro, una de les "meravelles del cap de Gata", en un "camí molt transitat", si bé reconeix que "és bo que aparegui alguna cosa", encara que fins que no s'hi faci una prova d'ADN no se'n sabrà la pertinença.

La delegada del govern de la Junta a Almeria, Gràcia Fernández, ha assenyalat que el dispositiu de recerca continua "igual que la resta de dies" amb 22 grups en què es barregen voluntaris i professionals.

A més d'uns 500 voluntaris, hi participen membres del servei marítim de la Guàrdia Civil, del GEAS, del grup d'especialistes amb drons, membres de diferents cossos dels bombers i de Protecció Civil, l'Esquadra de Cavalleria i fins i tot els gossos que van formar part de la recerca de Diana Quer, entre d'altres.

stats