Societat 18/10/2013

Els jutges rebutgen el recurs contra l'aplicació del decret balear que arracona el català a l'escola

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes, però, critica l'actuació del govern de Bauzá en aquest cas, que li ha causat "commoció"

E. Borràs / A. Artigues
1 min
El portaveu de l'STEI-i, Biel Caldentey.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat el recurs del sindicat STEI-i que demanava als jutges que fessin complir la interlocutòria que suspenia l'aplicació del tractament integrat de llengües (TIL), ja que el govern de José Ramón Bauzá va burlar-la amb un decret llei.

Segons la nova interlocutòria, el TSJIB no veu jurídicament "possible ni precís" fer una qüestió d'inconstitucionalitat contra el decret llei d'aplicació del TIL, tal com demanava el sindicat, i el recurs tampoc no té "suport jurídic" per fer invalidar el decret llei.

De fet, el tribunal és especialment crític amb el recurs de l'STEI-i, que considera poc fonamentat, i imposa les despeses que ha causat al sindicat. La sala contenciosa del TSJIB recorda que l'STEI-i ha presentat un recurs a una interlocutòria amb la qual està d'acord i sense "contingut argumental" que fonamenti les seves pretensions.

Tot i no admetre el recurs del sindicat STEI-i, la interlocutòria del Tribunal Superior és un nou atac dels magistrats a la manera com l'executiu de José Ramón Bauzá ha burlat la suspensió d'aplicació del calendari del TIL que va decretar el tribunal.

El TSJIB arriba a dir que l'aprovació del decret llei el mateix dia de la suspensió va causar "sorpresa i commoció" i, fins i tot, "sensació". Segons els jutges, el Govern Balear tenia perfectament dissenyat el pla B per si els magistrats decidien –"així com ho férem", destaca– la suspensió de l'aplicació del TIL.

La interlocutòria també diu que aquesta reacció del govern d'aprovar immediatament el decret llei deixa en evidència que la decisió judicial de suspensió del calendari del TIL no va ser "cap sorpresa" per a l'executiu.

stats