Societat 22/08/2011

Catalunya rep un 4,2% més de turistes que l'any passat

Lidera així l'increment en el nombre visitants que s'ha viscut a tot l'Estat. El Regne Unit n'és el primer mercat emissor, i ha augmentat un 9% respecte de l'any passat

Agències
1 min

BarcelonaCatalunya ha rebut enguany 7,99 milions de turistes estrangers fins al juliol, un 4,2% més que el mateix període de l'any anterior, i és la comunitat autònoma que més visitants ha rebut, seguida de les Canàries i les Balears. A tot l'Estat, les dades són semblants: aquest 2010 s'han rebut 32,3 milions de visitants estrangers, fet que suposa un 7,4% més que durant el mateix període de l'any passat, segons dades de l'Enquesta de Moviments Turístics FRONTUR, publicades avui.

Els anglesos són els primers en la llista de turistes, i han augment un 9,1% respecte de l'any passat. Els alemanys ocupen la segona posició tot i que n'han vingut un 1,4% menys respecte del 2010. Destaca, entre totes les dades, l'increment de visitants de Països Baixos (32%), Suïssa (29%), Bèlgica (23%) i Itàlia (17%) registrat al juliol.

Catalunya juntament amb les Balears, el País Valencià, les Canàries i Andalusia ha registrat els augments més importants de turistes.

El mes de juliol s'ha sumat a l'augment continuat que ha registrat l'arribada de turistes des d'inici d'any, un fet que molts experts han atribuït al desviament de visitants des del nord de l'Àfrica per la situació de crisi que viuen països tradicionalment molt potents, com Egipte o Tunísia.

L'avió continua sent el mitjà de transport majoritari per arribar al país, i l'han fet servir el 78,4% dels turistes que han entrat fins al juliol, 25,3 milions, amb un increment interanual d'un 9,8%, mentre que per carretera ho han fet 6,18 milions, el 19,2%, amb una disminució d'un 0,1%. Pel que fa a l'allotjament, el preferit és l'hoteler, 20,8 milions de turistes l'han triat, el 64,6%, amb un creixement del 9,5%, mentre que el no hoteler l'han fet servir 11,37 milions, el 35,2% del total, amb un augment del 4,4%.

stats