Societat 30/12/2018

Els turistes a Barcelona creixen gairebé un 5% l'últim any

La Sagrada Família és l'espai de la ciutat que rep més visitants, seguida del Park Güell i el Museu del Barça

Acn
1 min
El pòrtic de la Sagrada Família, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls visitants a Barcelona entre el gener i el novembre d'enguany han crescut un 4,58% respecte al mateix període de l'any passat. Així ho explica el regidor de Turisme, Agustí Colom, que apunta que les pernoctacions fins al novembre han augmentat un 1,86% respecte al 2017. Colom diu que són unes xifres que "consoliden" les de l'any anterior. El regidor de Turisme afegeix que l'increment dels turistes internacionals "consolida l'atracció" de Barcelona, malgrat que els visitants de la resta de l'Estat han disminuït lleugerament.

Pel que fa als llocs més visitats durant el 2017, el rànquing el lidera la basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de visitants. La segueixen el Park Güell, amb més de 3,1 milions, i el Museu del FC Barcelona, amb 1,8 milions. Pel que fa al conjunt de la ciutat, 13,2 milions de persones han visitat espais d'interès arquitectònic, mentre que 12 milions han anat a museus i col·leccions.

Colom subratlla que les visites al voltant de Barcelona han augmentat un 30% aquest any. Explica que és un "treball de desconcentració" que s'està fent amb la Diputació de Barcelona i que pot contribuir a "disminuir la pressió turística" a la ciutat. A la demarcació de Barcelona, el rànquing de visitants el lidera la Roca Village, amb 4,6 milions de visitants, seguida del monestir de Montserrat, amb 2,7 milions, i el Viladecans The Style Outlet, amb 2,6 milions.

Aquest any també han guanyat pes els espais naturals. Entre els més visitats hi ha el Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural del Delta del Llobregat i el Parc de la Serralada de Marina.

stats