Societat 16/11/2016

Vuit de cada deu turistes que visiten la Sagrada Família no entren al temple

La meitat d'ells no es queda a la zona més de 40 minuts

Efe
2 min
Denúncia dels veïns  a la Sagrada Família

BarcelonaVuit de cada deu turistes que visiten la Sagrada Família es queden als voltants del temple, sense accedir al seu interior, i la meitat d'ells no es queda a la zona més de 40 minuts. Així es desprèn d'una prova pilot que ha realitzat l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Eurecat i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, per analitzar els fluxes de visitants al voltant d'aquest atractiu turístic. Aquesta prova es va realitzar el mes de juliol passat i va consistir en el registre i la monitorització dels desplaçaments de les persones que van passar pel perímetre en què es troba la Sagrada Família. Les dades s'han recollit a través de sensors wifi, GSM i càmeres 3D que es van instal·lar en punts estratègics per accedir a la zona, com per exemple les boques de metro.

Durant l'anàlisi, s'ha considerat com turista a totes les persones que han passat per la zona una sola vegada a la setmana i han estat menys de deu minuts a l'àrea de control. En aquest sentit, s'ha constatat que l'hora de més afluència de turistes és entre les deu i les dotze del matí, presentant un mateix patró els dies laborables i el cap de setmana, quan la diferència més gran és que hi ha més visites a la tarda. A més, la procedència de les targetes SIM permeten identificar la nacionalitat dels visitants estrangers, que representen una quarta part del total, sent els francesos, italians i anglesos els que més acudeixen al temple.

Prendre decisions per evitar congestió

Els investigadors encara estan desgranant algunes de les dades obtingudes, que permetran determinar patrons concrets per procedència, com qui són els més matiners o els que més allarguen la seva estada a la zona. El regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha destacat que aquestes dades serviran perquè el consistori pugui prendre decisions que ajudin a millorar la mobilitat i disminueixin la sensació de congestió que els propis turistes perceben en determinades zones de la ciutat. "Es tracta d'informació molt útil per a la planificació i optimització dels serveis públics que es despleguen a la zona", ha subratllat.

En aquest sentit, Colom ha subratllat la importància d'implicar als operadors turístics per "integrar els diferents ritmes, estacions i temporalitats en la gestió dels espais més freqüentats. Aquest projecte s'ha presentat en el marc del Smart City Expo World Congress, el saló sobre ciutats intel·ligents que se celebra aquesta setmana al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

stats