Societat 28/10/2014

Les agències de viatges critiquen la reordenació dels autocars a Ciutat Vella

Denuncien que la nova mesura generarà greus perjudicis per la mobilitat del turisme al districte

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) ha mostrat aquest dimarts en un comunicat la preocupació del sector turístic de Barcelona en relació al trasllat de la zona d'estacionament dels busos turístics de Ciutat Vella. A partir del 4 de novembre els autocars que encotxen a la Plaça Ramon Berenguer (a la Via Laietana), que serà remodelada, ho hauran de fer a la d'Antoni Maura. D'aquesta manera l'Ajuntament de Barcelona pretén disminuir la pressió turística de la zona.

L'ACAVE indica que les noves mesures generaran greus perjudicis per la mobilitat del turisme a Ciutat Vella. A més, l'associació critica que els usuaris hauran de recórrer més distàncies a peu, danyant la imatge turística de la ciutat. De fet, des del passat mes de maig l'ACAVE ha sol·licitat a l'Ajuntament que habiliti noves places d'estacionament més properes a la Plaça Ramon Berenguer. Propostes que, segons indiquen, l'administració ha desestimat.

Per això mateix, les agències de viatges també han reclamat una reunió d'emergència amb l'Ajuntament per tractar la greu problemàtica al voltant de la mobilitat turística generada per aquestes noves mesures. A partir del novembre la resta de places habilitades pels autocars seran a Plaça Catalunya, Consolat de Mar, Isabel II, Lluís Companys i Plaça Drassanes.

stats