Societat 15/02/2012

Un centenar de professors de la UAB ocupen el Rectorat i eviten que s'aprovi la retallada de personal

El consell de govern havia de donar llum verda a un ajust de 4 milions d'euros. Els professors denuncien que això suposarà l'acomiadament d'uns 300 professionals

Acn
1 min
Professors de la UAB abans d'ocupar la sala de juntes del Rectorat en protesta contra la retallada de personal / ACN

Cerdanyola del VallèsUn centenar de professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han ocupat la sala de juntes del rectorat de la universitat, on s'havia de celebrar el consell de govern d'aquest dimecres.

Els docents han evitat així que es pogués celebrar la reunió on s'havia d'aprovar un ajust de personal d'uns quatre milions d'euros. Tot i que des del rectorat no han concretat la xifra d'acomiadaments que això suposaria, els professors calculen que es quedarien sense feina prop de 300 professionals.

Fonts del rectorat de la UAB han explicat que el consell de govern es dóna per suspès. La reunió es tornarà a convocar, però encara no han definit una data en concret.

Sònia Sánchez, secretària del comitè d'empresa del personal docent investigador (PDI) de la UAB, diu que amb la reducció de plantilla no només es deixen professionals sense feina, sinó que també "es malmeten les condicions laborals" de la resta de treballadors. Sánchez assegura que el comitè d'empresa "ha presentat alternatives" i lamenta que l'equip de govern "no hagi volgut negociar".

La protesta d'aquest dimecres ha evitat la celebració del consell de govern, que ha quedat posposat sense data. L'equip de govern de la UAB ha emès un breu comunicat on s'assenyala la protesta com a causa principal de la suspensió de la reunió. També s'explica que el consell de govern es tornarà a convocar "per tractar els diversos temes previstos a l'ordre del dia".

En aquest sentit, els professors han assegurat que estaran pendents de qualsevol "canvi de data o ubicació" del consell de govern per tal de mantenir les protestes si el rectorat de la UAB manté la decisió d'aprovar la retallada prevista.

stats