Societat 12/09/2019

Un segon os "força depredador" devora dues eugues en una setmana als Pirineus

L'animal, com ja va passar amb el Goiat, s'està fent conegut per la voracitat dels seus atacs

Ara
1 min
Un segon ós "força depredador" devora dues eugues en una setmana als Pirineus

BarcelonaAquest cop no ha sigut l'os Goiat l'animal que ha atacat dues eugues al municipi de Viella i Mig Aran. Ha sigut un altre mascle: l'os Cachou, que últimament també s'està fent conegut als Pirineus per la seva voracitat. Els atacs s'han produït en menys d'una setmana. El primer va tenir lloc diumenge, quan l'os va devorar un poltre femella de quatre mesos. El segon es va conèixer aquest dimecres i la víctima és més gran: es tracta d'una femella de 17 anys.

Ho han confirmat tècnics del Consell General d'Aran després de rastrejar el senyal del GPS que se li va implantar a l'animal al maig. Gràcies a aquest dispositiu s'ha comprovat que l'os Cachou és "força depredador" i que durant l'estiu ha atacat assentaments apícoles i cabres.

Segons avança el canal 324, per debatre sobre la presència i reintroducció de l'os al Pirineu el departament de Territori de la Generalitat ha convocat una cimera amb representants de l'Aragó, la Vall d'Aran i el govern espanyol.

L'os Goiat ha causat ja un centenar de morts d'animals i ara es tem que la situació empitjori amb els atacs de l'os Cachou. El Consell General d'Aran demanarà a la Generalitat que equipari les indemnitzacions que reben els ramaders aranesos per atacs d'ossos a les de la resta de territoris veïns, on, diu, són "més altes".

stats