Societat 29/04/2013

La Universitat Pompeu Fabra celebra eleccions a rector aquest dilluns

Jaume Casals, catedràtic de filosofia, és l'únic candidat als comicis

Acn
1 min

BarcelonaUn total de 13.139 electors estan cridats a les urnes aquest dilluns a la Universitat Pompeu Fabra (UPC), que celebra eleccions a rector amb només una candidatura, l'encapçalada pel catedràtic de filosofia Jaume Casals.

Els electors podran exercir el dret a vot entre les 10.00 del matí i les 17.00 de la tarda a les sis meses electorals situades als vestíbuls dels diferents edificis de la universitat. El vot de cada col·lectiu es ponderarà amb diferents proporcions. El guanyador d'aquestes eleccions, que se sabrà a partir de les 20.00 del vespre, substituirà l'actual rector, Joan Josep Moreso, que ha esgotat els dos mandats després d'estar vuit anys al càrrec.

Jaume Casals ha estat degà de la Facultat d'Humanitats (2000-2001), vicerector de Doctorat (2001-2005) i Postgrau i vicerector de Professorat (2005-2009). Des del març del 2009 és el president del consell d'estudis i vicepresident executiu de l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la mateixa universitat.

Casals ha estat membre del Col·legi de Filosofia de Barcelona i director de l'Institut d'Humanitats de Barcelona. També ha codirigit la revista 'Avenç' i ha estat col·laborador i membre del consell editorial de diferents col·leccions científiques internacionals. És autor d'una producció filosòfica considerable de llibres, articles i capítols d'obres col·lectives i ha traduït i editat obres de Montaigne, Montesquieu o Berkeley. La seva recerca se centra en la història de la filosofia antiga i moderna, la gènesi grega de la racionalitat contemporània, en conflicte entre la llengua i el llenguatge i la genealogia de l'humanisme contemporani.

stats