Salut
Societat 02/03/2021

La UPC estudiarà si els infants d'entorns socioeconòmics desafavorits tenen més problemes oculars

Farà proves a 750 alumnes de catorze centres escolars com a primer pas per engegar programes públics en salut visual

Marc Parayre
1 min
Membres del Centre Universitari de la Visió de la UPC realitzen una prova ocular a un infant

BarcelonaEl Centre Universitari de la Visió (CUV) de la UPC ha començat aquesta setmana un estudi a 750 alumnes de 3r de primària per constatar si els infants d'entorns socioeconòmics desafavorits presenten més problemes relacionats amb la vista. La investigació, que s'allargarà fins al juny, es durà a terme en catorze centres escolars, nou dels quals són d'alta complexitat, amb estudiants amb necessitats educatives especials. 

Es realitzaran revisions oculars als infants i s'entregaran els resultats a les famílies i a les escoles per saber més detalls de l'entorn de l'alumne. L'estudi, pioner al sud d'Europa, és un programa pilot que, segons la directora del CUV, Núria Tomàs, servirà com a primer pas d'un projecte "més ambiciós" per desenvolupar programes de salut pública en aquest camp dirigits a tota la població infantil catalana.  

Tomàs explica que, a través de l'estudi, també intentaran "extreure conclusions" sobre si els problemes oculars en els infants poden derivar en un baix rendiment acadèmic. Les revisions oculars les faran estudiants de quart curs del grau d'òptica i optometria de la UPC, amb la supervisió de professors del centre.  

stats