vaga d'educació a les balears
Societat 17/09/2013

La consellera d'Educació balear, sobre el decret que limita l'ús del català a les aules: "No tirarem enrere mai"

Joana Maria Camps diu al Parlament que "només les urnes" poden canviar el model educatiu. Uns 2.000 manifestants s'han reunit a les portes del Parlament balear

Q. Torres/ARA Balears
2 min
"PROVINCIANISME"  La consellera animà 
 L'oposició a "abandonar posicions provincianes", perquè el mur de Berlín "caigué fa 24 anys".

PalmaLa consellera d'Educació balear, Joana Maria Camps, ha fet palès aquest dimarts al Parlament de les illes, durant el ple monogràfic sobre educació, que el Govern Balear no té cap intenció de cedir sobre el decret que limita l'ús del català a les aules, l'anomenat decret de tractament integrat de llengües (TIL). "No tirarem enrere mai", ha dit la consellera, que ha afegit que "per la força" no faran marxa enrere i "només les urnes" poden canviar el model educatiu. Durant el ple s'han sentit els crits dels prop de dos mil manifestants que s'han aplegat a les portes del Parlament balear per protestar contra el decret de trilingüisme.

La consellera, que ha parlat de "vaga política" sense raons, ha defensat la polèmica xifra de l'executiu popular de José Ramón Bauzá, segons el qual el seguiment de l'aturada només ha sigut d'un 22% de mestres i professors. Camps també ha acusat l'esquerra de "dictatorial" i de defensar un model "elitista", i l'ha definit com "una minoria que vol imposar per la força allò que les urnes els han denegat". Segons el parer de la consellera, el PP pensa en els "humils" i vol anglès per a tothom.

Els diputats de la coalició econacionalista a la cambra han fet evident el seu suport a la protesta amb samarretes verdes i defensant els tres directors d'institut de Maó suspesos de sou i feina.

Els diputats del PSIB porten llaços i cartells amb l'eslògan "anglès sí, però així no". Ningú del PP du res verd. Entre el públic del Parlament també hi ha sindicalistes i experts com el catedràtic Martí March, seguint la sessió.

El diputat econacionalista Nel Martí, per la seva banda, ha acusat l'executiu de Bauzá de "neofranquista", d'autoritari i d'imposar un model que no és "ni pedagògic ni contrastat", un model de "depuració ideològica". El PP, per la seva banda, ha anat fent preguntes sobre altres temes, com turisme, depuradores, el ParcBit i fins i tot controls d'alcoholèmia.

stats