El vaixell del Piuet deixarà el port de Barcelona aquest dijous i els policies passaran a dormir en hotels

Sindicats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'havien queixat de la qualitat de vida a la nau

El vaixell 'Moby Dada', conegut popularment com el vaixell del Piuet, deixarà el port de Barcelona aquest dijous. Fonts del ministeri de l'Interior han confirmat que els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que des del 20 de setembre estan allotjats en aquesta embarcació passaran a dormir en hotels catalans. La decisió s'ha pres després que els sindicats dels cossos policials espanyols s'hagin queixat de la qualitat de vida a aquesta nau i a l'altra embarcació atracada al port de Barcelona on també s'allotgen agents.

L'estada dels vaixells al port de Barcelona s'ha prorrogat en diverses ocasions; l'última data que s'havia anunciat com a límit de la seva estada és precisament aquest divendres 17 de novembre. Tot i això, l'altra nau, la 'Rhapsody', es preveu que continuï a la instal·lació. El vaixell 'Moby Dada' pot allotjar més de 1.000 persones i el 'Rhapsody', uns 2.000 passatgers.

En la seva visita al port de Barcelona, l'embarcació dels dibuixos animats ha generat diverses bromes que han inundat la xarxa. També va protagonitzar un altre episodi quan es van posar unes lones, que posteriorment es van retirar, per tapar les imatges del Piuet. Milers d'internautes es van fer ressò de la situació, i  l'etiqueta #freePiolín es va convertir en 'trending topic'.

Auca d'en Piuet/Piolín/Tweety i els policies (en quatre escenes)

Pel que fa als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil allotjats en els vaixells, s'han queixat de les condicions de treball. Han criticat que "el menjar no ofereix cap garantia d'higiene" i han assegurat que les condicions provoquen "desmotivació". Malgrat tot, a finals d'octubre els cossos van començar a fer els primers relleus entre agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya. Algunes unitats han substituït part dels policies, que han canviat el seu destí pel dispositiu que es va posar en marxa per l'1-O.