Societat 28/11/2013

Vandellòs II detecta un error en un monitor de radiació

El problema s'ha originat per la inoperativitat de dos sistemes de detecció de gasos tòxics de la central nuclear

Acn
1 min

Vandellòs / Hospitalet de l'InfantLa central nuclear Vandellòs II ha detectat un error en un monitor de radiació del sistema de ventilació de la sala de control de la planta mentre es portava a terme la recàrrega de combustible, segons ha informat aquest dijous l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV). El sistema de ventilació s'ha vist afectat per la inoperativitat de dos sistemes de detecció de gasos tòxics, cosa que ha obligat, com estableixen les especificacions tècniques de funcionament, a activar el sistema de ventilació de la sala en el mode de recirculació.

Una vegada valorada la situació, s'ha activat l'emergència pel funcionament de la ventilació de la sala de control, que incomplia l'acció associada als detectors de gasos tòxics, i actualment la planta continua amb les activitats del programa de recàrrega.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha classificat aquest succés amb el nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics per no haver suposat risc per a les persones ni per al medi ambient.

stats