Societat 17/11/2020

Veïns i oposició insten Colau a impugnar la subhasta del front marítim

Acusen el govern municipal d'actuar amb opacitat i demanen que recuperi els terrenys venuts

Maria Ortega
2 min
Representants de les associacions de veïns i dels grups de l'oposició davant dels locals del front marítim de Barcelona

BarcelonaRevertir el resultat de la subhasta dels locals del front marítim de Barcelona, que va tenir lloc el 19 d'octubre i que van copar els actuals propietaris de l'Hotel Arts. Aquesta és la demanda de les associacions de veïns de la Barceloneta i la Vila Olímpica, que avui han presentat un manifest en què demanen al govern de Colau que impugni la venda dels terrenys per part de l'Estat i que els bloquegi de manera que no puguin tornar a sortir a subhasta. Els veïns, que han rebut el suport dels grups municipals d'ERC, JxCat i Cs, acusen l'Ajuntament d'haver actuat amb opacitat i li demanen que faci valdre el seu dret com a "únic concessionari real" de la concessió C-1004, en què s'inclouen els 26 espais que es van subhastar.

A la llista hi ha locals com les discoteques Pachá o Catwalk, el Casino de Barcelona o les galeries comercials que queden a sota i just davant de l’Hotel Arts. I, també, la benzinera i el McDonald's de la ronda Litoral, que són els dos únics espais que no van rebre una oferta quantiosa dels propietaris de l'Arts –l'espai en una nova zona d'oci, cultura i gastronomia.

WEB-Subastes-front-maritim

En el seu manifest, els veïns, que compten amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), avisen que no revertir la venda del front marítim suposarà un "greu perjudici" per al litoral de la ciutat i demanen al govern de comuns i socialistes que detalli si ha tancat algun tipus d'acord amb el govern de l'Estat –integrat per les mateixes forces– que hagi comportat la renúncia d'aquest àmbit.

Fins ara el grup de l'oposició més crític amb la subhasta ha sigut ERC. Avui el seu cap de files, Ernest Maragall, ha criticat que si hi hagués hagut "una veu clara i potent" de l'Ajuntament no hi hauria pogut haver subhasta. "És la gran traïció a la ciutat", ha lamentat, i ha dit que per això acompanyaran els veïns en la seva mobilització. Elsa Artadi i Jordi Martí, de JxCat, s'han sumat a la protesta veïnal i han acusat l'alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, de "mentir" a la ciutat per permetre que el govern espanyol faci "negoci" al front marítim. Cs també ha expressat el seu suport a la mobilització.

stats