El millor vi del món és… un Priorat

Una revista xinesa atorga al Clos Abella 97 punts sobre 100 possibles. Ha estat considerat el millor d'entre mil vins d'arreu del món

El vi Clos Abella, de la denominació d'origen qualificada (DOC) Priorat, ha estat distingit com el millor del món per la revista especialitzada 'Wine in China Magazin', que li ha atorgat 97 punts sobre els 100 possibles. El vi ha rebut un premi en una gala celebrada a Pequín.

'Wine in China top 100 wines evaluation' és un dels concursos vitivinícoles amb més prestigi del país asiàtic. En aquesta edició, 14 experts en vins, set d'ells procedents de la Xina i els altres set 'Masters of Wine' d'arreu del món, han degustat 1.000 vins després d'una selecció prèvia.

El celler Marco Abella, situat a la localitat de Porrera, ja fa vuit anys que exporta a la Xina. Els seus propietaris, David Marco i Olivia Bayés, han expressat el seu orgull per aquest premi, que reforça els seus vins com a referent internacional. El celler es va construir l'any 2001 al mig de les vinyes, un edifici singular, integrat en el paisatge i amb dues plantes sota terra.