Societat 09/08/2017

Aena garanteix per escrit que mantindrà les condicions dels vigilants del Prat en futures licitacions

Els treballadors havien assegurat que, més enllà de l'assemblea de la plantilla, la vaga continuaria fins que el gestor aeroportuari es comprometés a tenir en compte el resultat de la mediació quan el servei surti a concurs

Pau Esparch
2 min
Una de les cues d'aquesta setmana per superar els controls de seguretat del Prat a la T1

BarcelonaPer evitar córrer riscos, Aena ha enviat aquest vespre, segons ha confirmat el Govern, un escrit en què es compromet a mantenir les condicions dels vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat en futures licitacions. El gestor aeroportuari ha reaccionat així a l'avís que havia llançat unes hores abans el comitè de vaga dels vigilants, que havia advertit que la desconvocatòria de les aturades també estava condicionada a un compromís per escrit d'Aena. El gestor ha garantit que tindrà en compte el resultat de la mediació, tant en l'import de la licitació com en els mitjans humans quan el servei es torni a treure a concurs.

Aquest matí, els treballadors havien assegurat que, més enllà de l'assemblea de la plantilla, la vaga continuaria fins que el gestor aeroportuari garantís un personal mínim i el mateix salari per a tots els empleats en futures licitacions. D'aquesta manera, els vigilants de l'aeroport de Barcelona s'han volgut assegurar que no tornaran a viure un conflicte laboral com el d'Eulen, encara que canviï l'empresa concessionària del servei. L'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, havia explicat que s'havia redactat un escrit, amb la mediació del Govern, per demanar a Aena que, en les noves licitacions del servei vetllés per les condicions laborals dels treballadors.

Giménez havia admès que ahir la directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, ja havia expressat –verbalment– el compromís de fer-ho, malgrat que el comitè havia exigit que fos per escrit. Els representants de la plantilla havien posat avui o demà com a data límit per rebre l'escrit de garanties d'Aena. Per tant, ara falta que l'assemblea de treballadors de demà pugui donar per bona la proposta del Govern, que Eulen ja ha acceptat.

"Crec que els treballadors no acceptaran"

Tot i això, pel que fa a l'assemblea de demà, Giménez s'ha mostrat pessimista. "Crec que els treballadors no acceptaran la proposta", ha assegurat. Segons ha apuntat, l'acord que hi ha sobre la taula suposa dues retallades per als vigilants dels controls de seguretat del Prat. El motiu és que els treballadors demanaven un complement salarial de 350 euros en 15 pagues, mentre que la proposta planteja un complement de 200 euros en 12 pagues. Per això, Giménez ha pronosticat que serà una assemblea "dura", perquè la plantilla "no està gaire contenta".

stats