40 vigilants de seguretat del Prat d'Eulen estan de baixa

Les absències deixarien pràcticament sense efecte el reforç de 60 treballadors. Les baixes no s'han produït totes de cop, sinó que algunes s'acumulen des de fa dies

40 vigilants dels controls de seguretat del Prat, que treballen per l'empresa Eulen, estan de baixa, segons ha pogut saber l'ARA. Aquestes absències, que no tenen un motiu comú, deixarien pràcticament sense efecte el reforç de 60 empleats extres que la companyia va destinar a l'aeroport de Barcelona poc després que comencessin les cues. Les baixes dels treballadors no s'han produït totes de cop, sinó que algunes s'acumulen des de fa dies.

Demà dijous els treballadors decidiran en assemblea si mantenen les convocatòries de vaga (amb les aturades indefinides a partir de dilluns) o si accepten la proposta de l'empresa, feta amb la mediació del departament de Treball del Govern. El comitè de vaga ha dit que s'oposa a l'acord i ha continuat demanant 350 euros extres al mes, ja que la proposta acceptada per Eulen preveu un complement salarial de 200 euros.

El comitè de vaga, per la seva banda, ha admès que aquesta xifra de baixes és factible, tot i que ha negat que tots els treballadors l'hagin agafat de cop. "En les condicions que treballen és normal que acabin petant, però la major part d'aquestes baixes venen de lluny", ha precisat l'assessor del comitè, Joan Carles Giménez. De fet, ha desmentit que hi hagi cap pla orquestrat per fer créixer les cues i així pressionar més Eulen.

Aquest matí, a l'aeroport del Prat s'han repetit les cues a primera hora del matí.

Els vigilants del Prat també condicionen la desconvocatòria de la vaga a un compromís per escrit d'Aena