Societat 05/12/2014

Vila afirma que la rebaixa de la T-10 no posa en perill el sistema de transport públic

"Si fos així, ni l'alcalde, ni la Generalitat haguessin permès que aquesta actuació seguís endavant", ha concretat el conseller

Europa Press
1 min
L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, el conseller Santi Vila i l’alcalde de Barcelona,  Xavier Trias, van pujar ahir en un comboi de la L9 en proves.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, ha afirmat aquest divendres que el pacte entre CiU i PSC a l'Ajuntament de Barcelona per rebaixar el preu de la T-10 en 2015 no posa en perill la sostenibilitat del sistema del transport públic. Així s'ha pronunciat el conseller durant la roda de premsa sobre el congrés aeronàutic del món, World Routes, en què ha afegit que si fos així, ni l'alcalde, Xavier Trias, ni la Generalitat haguessin permès que aquesta actuació "seguís endavant".

Vila ha afirmat que respecta la decisió de rebaixes de tarifes que ja es preveia com una possibilitat en l'acord de finançament del transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) signat l'11 de novembre. Ha explicat que aquest acord és l'instrument per "resoldre decisions d'aquestes característiques". Ha afegit que en aquell moment ja van anunciar la congelació de tarifes per a l'any 2015, i que les administracions locals podien decidir anar més enllà i aplicar rebaixes si el seu pressupost ho permet.

stats