La defensa d'Alves diu que no pot pagar la hipoteca, però sí una fiança de 50.000 € per sortir de la presó

El futbolista assegura que no fugirà si queda en llibertat provisional

2 min
Dani Alves, el primer dia del judici a l'Audiència de Barcelona.

BarcelonaDani Alves, connectat per videoconferència des de la presó de Brians 2, ha assegurat en la vista sobre la seva eventual llibertat provisional que no fugirà. La sessió ja ha acabat i ho ha fet sense veredicte: els jutges de l'Audiència de Barcelona han de deliberar i se sabrà en les pròximes hores. Tot i estar condemnat a quatre anys i mig de presó per violació, la seva advocada ha demanat que surti en llibertat provisional perquè ja ha complert una quarta part de la futura pena. La condemna no és ferma i hi ha recursos de la Fiscalia i de l'advocada de la denunciant per intentar apujar-la.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular, que representa la denunciant, s'han oposat a la sortida d'Alves de la presó. Concretament, totes dues han defensat que la condemna no és ferma i que l'han recorreguda per intentar augmentar-la, després d'una sentència polèmica. Tot i que l'Audiència de Barcelona va avalar la versió de la víctima i va considerar que el futbolista la va violar amb violència, va optar, sense massa justificació, per imposar-li la pena mínima: quatre anys i mig de presó quan la Fiscalia en demanava nou i l'acusació particular, 12.

La Fiscalia i l'acusació particular també han reiterat que el risc que Alves fugi (un dels motius pels quals va entrar en presó preventiva) continua vigent, ja que té la doble nacionalitat espanyola i brasilera i no hi ha conveni d'extradició amb el Brasil. Tot això, sumat a la seva capacitat econòmica. La seva defensa, però, ho ha intentat contrarestar dient que té arrelament a Catalunya i que ja no va tan bé de diners. De fet, l'advocada ha assegurat, segons fonts consultades per l'ARA, que no pot pagar la hipoteca de la seva casa d'Esplugues de Llobregat, que té un valor de cinc milions d'euros. Amb tot, s'ha ofert a pagar una fiança de 50.000 euros per sortir de la presó en llibertat provisional. L'estratègia de defensa s'ha tancat amb una intervenció breu del mateix Alves, en què s'ha compromès a no fugir i ha dit que "confia en la justícia".

Un altre dels arguments de la defensa del futbolista per demanar la seva posada en llibertat ha sigut la condemna que li van imposar: la seva lletrada ha dit que la situació ha canviat perquè l'últim cop que es va decidir sobre la seva presó preventiva s'enfrontava a penes de fins a 12 anys de presó i, finalment, va ser condemnat a quatre i mig. Alves porta des del gener de l'any passat a Brians 2 i la seva advocada ha posat sobre la taula que ja ha complert una quarta part de la condemna.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats