Dani Alves continuarà en presó preventiva

La jutgessa que l'investiga per violar una dona en una discoteca denega la petició d'excarceració de la seva defensa

3 min
Dani Alves durant la seva darrera etapa al Barça.

BarcelonaEl futbolista Dani Alves seguirà internat a la presó de Brians 2 de manera preventiva mentre l'investiguen per violar, presumptament, una dona a la discoteca Sutton de Barcelona. La jutgessa que instrueix el seu cas ha rebutjat la petició de l'advocat de l'exblaugrana, Cristóbal Martell, que demanava l'excarceració del futbolista. Aquesta és la segona vegada que la defensa d'Alves ho intenta i també la segona que no aconsegueix que surti en llibertat provisional. Primer va ser l'Audiència de Barcelona i ara ha sigut, tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat número 15 de Barcelona, que instrueix el cas.

Què ha canviat entre les dues negatives? Sobretot, que Alves ha canviat la seva versió dels fets, però no n'hi ha hagut prou perquè surti de la presó. Una dona el va denunciar per haver-la violat al lavabo d'un reservat de la discoteca barcelonina el passat 30 de desembre i en un inici el futbolista no va acceptar res, ni tan sols que havien coincidit amb la jove. En una primera declaració va acabar dient que ella li havia practicat una fel·lació sense el seu consentiment, però no que hi havia hagut penetració.

La investigació va avançar i totes les proves van apuntar el futbolista: les declaracions dels testimonis i les càmeres avalaven el relat de la dona, però, sobretot, van trobar semen del brasiler a la cavitat vaginal de la dona, que confirmava la penetració. 84 dies després de la primera declaració, finalment Alves va tornar a donar la seva versió dels fets i va acceptar una relació sexual consentida amb penetració. Va intentar adaptar el seu relat, doncs, a les proves que havien anat apareixent. Fins i tot va dir que fins llavors havia "mentit" i ho havia fet perquè estava "obsessionat" amb no confessar una infidelitat a la seva dona.

"Ja no li quedava cap altre remei que donar una nova versió", afirma la jutge en la seva resolució, a la que ha tingut accés l'agència EFE i en la que critica la reconstrucció de les imatges de les càmeres de seguretat aportades per la defensa a l'hora de demanar una nova excarceració. Igual que la primera vegada, en aquesta ocasió, la jutge té en compte també la gran capacitat econòmica d'Alves i el risc de fuga, tenint en compte que té doble nacionalitat (espanyola i brasilera) i que la seva dona, Joana Sanz –Alves argumentava que la casa que comparteixen a Esplugues era un factor d'arrelament–, va anunciar que se'n separaria. Ara l'advocat d'Alves encara pot recórrer aquesta decisió a l'Audiència de Barcelona.

Examen mèdic

De fet, aquest dimarts l'Audiència ha donat la raó a Martell en una qüestió de la causa, però que no té res a veure amb la llibertat d'Alves. El tribunal ha admès el recurs presentat per la defensa del futbolista perquè una pèrita de part examini la jove que el va denunciar per violació. La decisió contradiu el criteri de la jutgessa del cas i de la Fiscalia i l'acusació, i ja s'ha comunicat a les parts. El recurs d'apel·lació que ara s'atén justifica la presència d'una metgessa designada per la defensa en els reconeixements psicològics que s'han de fer a la víctima per determinar les seqüeles.

Les acusacions consideraven que la presència d'una pèrita de la defensa podia tenir un efecte "revictimitzant" sobre la dona, però el tribunal argumenta que la denunciant no haurà de passar dos cops per la mateixa prova, perquè l'examen es farà de manera conjunta i creu que així també es garanteix el dret de defensa d'Alves.

Amb l'última declaració, el futbolista va intentar adaptar el seu relat a les proves, però encara hi ha incongruències. Per exemple, tal com va explicar l'ARA, continua negant que convidés les víctimes al VIP, tot i que ho avala un cambrer i algunes gravacions de les càmeres de seguretat. El jugador també va dir que amb la noia hi havia "tensió sexual" i "química", però de nou les càmeres mostrarien com l'exblaugrana va tocar parts íntimes a la víctima i a les seves amigues i elles li van treure la mà.

stats