Tribunals

La jutge ordena detenir el barceloní acusat de difondre dades de la víctima de la Manada

L'home, que s'enfronta a una petició de dos anys i mig de presó, no s'ha presentat al judici

2 min
Dues joves a Barcelona en una protesta contra la violació en grup de la Manada, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl 26 d'abril del 2018, quan es va fer pública la primera sentència que condemnava els membres de la Manada per abusos i no per una violació en grup –una sentència després corregida pel Tribunal Suprem–, dos homes van aprofitar el moment per filtrar a internet dades i imatges de la víctima. Un d'ells era un veí de Barcelona, que aquest dimarts havia de ser jutjat. Però l'home no s'ha presentat a la vista i la jutge que porta el seu cas ha ordenat buscar-lo, detenir-lo i que entri a la presó per garantir que no torni a defugir el judici quan es torni a convocar.

L'home s'enfronta a una condemna de dos anys i mig de presó i una multa de 3.600 euros. La Fiscalia també vol que indemnitzi la víctima amb 5.000 euros pels perjudicis que li va causar que es revelés la seva identitat. Segons el ministeri públic, la seva intenció quan va penjar les fotos i la imatge de la noia a internet era "burlar-se'n".

El precedent

Fa dos anys un jutge de Pamplona ja va condemnar a dos anys de presó un altre home per haver difós les dades de la víctima de la Manada el 2017. La sentència subratllava que la denunciant s'havia sentit "ridiculitzada i avergonyida" i que havia tingut "por" que la identifiquessin, fins al punt que va marxar durant un temps "a viure a l'estranger" per allunyar-se de tot plegat.

El veí de Barcelona a qui ara s'ha ordenat detenir i posar entre reixes va al·legar en el seu dia que s'havia limitat a fer captures de pantalla d'altres webs que ja difonien dades de la noia. Per penjar-les a les xarxes va aprofitar-se del wifi de la veïna, perquè en aquell moment no tenia connexió a internet a casa dels seus pares, on vivia. El seu advocat ha renunciat avui a representar-lo.

stats