Alves s'aferra ara a l'argument d'una relació sexual consentida per rebatre les proves d'ADN

L'acusació demana a l'Audiència que mantingui el futbolista a la presó i assegura que l'excarceració "atemptaria contra la integritat psicològica" de la víctima

3 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona deliberarà en les pròximes hores si el futbolista Dani Alves, investigat per haver violat una dona de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona a finals de desembre, ha de continuar a la presó. Les acusacions insisteixen que es manté el risc de fuga i que la pena que podria afrontar el futbolista és prou gran per plantejar-se fugir. En canvi, la defensa ho rebat i planteja altres mesures, com ara que l'excarceració anés acompanyada d'una fiança, de l'entrega del passaport o d'una polsera telemàtica. Però a la vista d'aquest dijous al matí les parts han entrat també en el fons de la qüestió i l'advocat Cristóbal Martell ha volgut rebatre les proves d'ADN que acorralen el seu client, perquè demostren que hi va haver relacions sexuals, una cosa que Alves va negar davant la jutge del cas. Ara la defensa planteja que les relacions van ser consentides i torna a qüestionar el relat de la víctima.

Segons fonts judicials consultades per l'ARA, la defensa ha posat en dubte la víctima dient que si s'hagués comès una agressió sexual, ella tindria lesions vaginals. L'acusació ho rebat, perquè en moltes violacions no en queden. I també perquè les imatges de les càmeres de seguretat de la sala –que van gravar tota la seqüència, excepte el que va passar dins del bany, on no n'hi ha– evidencien que Alves va veure la víctima plorant a la sortida del lavabo i se'n va apartar. La defensa també ha posat en dubte que la dona continués al reservat on s'hauria comès l'agressió si no hi estava a gust o tenia por que li manipulessin la beguda. Que ella entrés al bany poc després que Alves, mentre l'acusació assegura que la víctima hi va anar perquè ell la va cridar sense que ella sabés per què, la defensa addueix ara que podia deduir que estava entrant en un lavabo.

Fins ara Alves ha donat tres versions diferents davant del jutge sobre què va passar dins del bany. En l'última només va admetre que la dona que el va denunciar li havia fet una fel·lació, sense que ell hi consentís. Però les proves d'ADN evidencien que hi havia restes de semen del futbolista dins del cos de la dona, d'aquí que la defensa intenti restar valor ara a aquesta primera versió judicial del futbolista. En canvi, el relat de la denunciant s'ha mantingut des del principi: la noia assegura que va anar al bany perquè ell la va cridar i amb la intenció d'acomiadar-se i marxar del local. Un cop a dins, denuncia que el futbolista la va forçar.

Risc de fugida

La jutge del cas va enviar Alves a la presó tenint en compte que hi havia "indicis molt més que suficients" contra el futbolista, però també pel risc que pogués fugir a l'estranger, per dos motius: la seva capacitat econòmica i la falta de convenis d'extradició entre el Brasil, el seu país d'origen, i Espanya. La fiscalia considera que tots dos arguments es mantenen i que el "risc greu" de fugida continua vigent. Però, segons les fonts consultades, l'advocat d'Alves ha intentat defensar aquest dijous davant del tribunal l'arrelament del jugador a Catalunya recordant que Alves ha muntat dues empreses noves a l'Estat (per valor d'un milió d'euros) en els últims tres anys. L'acusació particular ha rebatut que en el mateix temps n'ha fundat 15 més al Brasil.

De fet, tant la fiscal del cas com l'advocada de la víctima, Esther García, consideren que Alves no ha demostrat "prou" arrelament com per justificar que es quedi a Catalunya si surt de la presó i han insistit en l'alta capacitat econòmica del futbolista i l'elevada pena a la qual es pot haver d'enfrontar, per demanar al tribunal que avalua el cas que mantingui Alves entre reixes preventivament. L'acusació particular ha recordat que l'única documentació que ha aportat el futbolista per acreditar el seu vincle amb Catalunya és l'empadronament i el pis que té a Esplugues, una propietat que comparteix amb la seva exdona, però no amb la parella actual.

A la sortida de la vista –que s'ha fet a porta tancada i sense la presència del futbolista ni de la denunciant–, García ha assegurat que excarcerar Alves "suposaria un atemptat contra la integritat psicològica" de la denunciant: "No crec que l'administració de Justícia ni la societat en general ens puguem permetre que ell es mantingui en llibertat mentre ella està tancada", ha afegit. No hi ha un termini perquè la secció tercera de l'Audiència de Barcelona prengui la decisió sobre el futur del futbolista, però tot fa preveure que el pronunciament arribi en qüestió d'hores.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats