Societat 05/02/2013

Li roba les targetes i li truca per demanar-li el PIN

Un home es fa passar per treballador de Visa per tal d'esbrinar el codi secret de les targetes que acabava de robar. El presumpte lladre ha estat detingut pels Mossos

Efe
1 min

BarcelonaUn home, veí de Sabadell (Vallès Occidental), ha estat detingut pels Mossos després d'haver robat la cartera a un altre home a Solsona (Solsonès). El lladre va intentar treure diners amb les targetes a diversos caixers de Barcelona, però, en no aconseguir-ho, va decidir telefonar a la víctima, de qui en coneixia la identitat gràcies a la documentació de la cartera. Durant la trucada, el lladre es va fer passar per un empleat de la companyia Visa i va aconseguir entabanar el titular de les targetes perquè li donés els números PIN corresponents.

No obstant això, tot i que la víctima se'l va creure i va acabar donant el número secret al lladre, aquest no va poder treure diners, ja que ell mateix havia bloquejat les targetes anteriorment en marcar números incorrectes.

El titular de les targetes, un veí de Solsona, va denunciar durant el darrer pont de la Puríssima que li havia desaparegut la cartera, en la qual hi duia 200 euros i dues targetes de crèdit. Els Mossos, que havien obert una investigació per trobar l'autor del robatori, van poder identificar el lladre, Joan Carles M.M., de 28 anys. Se l'acusa del furt de la cartera i d'un delicte d'estafa bancària en grau de temptativa.

stats