Societat 20/04/2018

Una mare i la seva filla moren per ferides d'arma blanca a Vitòria i detenen l'exparella de la filla

Després de calar foc a l'habitatge, l'home ha saltat des d'un vuitè pis a una lona col·locada pels bombers

Efe
2 min
Els equips d'emergències traslladant l'home a una ambulància

VitòriaUna dona de 69 anys i la seva filla de 43 anys han mort per ferides d'arma blanca a Vitòria. L'exparella de la filla ha estat detingut com a presumpte autor de l'agressió mortal. L'home, de 46 anys, ha quedat arrestat després de calar foc a l'habitatge i de saltar des d'un vuitè pis a una lona col·locada pels bombers. Fonts del departament de Seguretat del País Basc han explicat que la dona més jove –la filla– ha mort gairebé a l'acte, mentre que la seva mare ha perdut la vida quan la traslladaven a l'hospital. Es tracta del primer crim masclista d'aquest any al País Basc i el desè a Espanya. No consta que la dona hagués presentat cap denúncia contra la seva exparella, de qui s'havia separat feia uns mesos.

Els fets s'han produït a les 11.30 h en un edifici situat en un barri del nord de Vitòria. El presumpte agressor, després de cometre el doble assassinat, s'ha atrinxerat en un domicili ubicat al vuitè pis i quan la unitat d'intervenció de l'Ertzaintza ha entrat a l'edifici, ha calat foc a l'habitatge. Abans, els bombers havien col·locat un matalàs a la terrassa de la primera planta del bloc perquè l'home havia amenaçat de tirar-se. Cap a les 13.00 hores, quan ja es veia com sortia fum per les finestres del vuitè pis, el presumpte autor n'ha obert una, ha sortit a l'exterior i s'ha quedat amagat a la cornisa. Poc després, ha perdut l'equilibri i ha estat a punt de caure al buit. Finalment, ha caigut a la terrassa on els bombers havien col·locat el matalàs, que ha esmorteït el cop.

Seqüència de la caiguda des del vuitè pis fins a la terrassa on hi havia un matalàs

Després de l'impacte, han traslladat l'home a un hospital en qualitat de detingut, escortat per dos cotxes patrulla de l'Ertzaintza. L'Ajuntament de Vitòria ha convocat una concentració silenciosa pel crim i l'Institut Basc de la Dona, l'Emakunde, ha condemnat "fermament" el doble assassinat.

stats