Societat 08/02/2019

El vuitè detingut per la violació en grup de Sabadell entra a la presó

Ara són dos els arrestats que estan entre reixes i dos els que han ingressat al CIE

P.e. / M.r.
2 min
Una furgoneta dels Mossos traslladant ahir els set detinguts als jutjats de Sabadell.

BarcelonaEl vuitè detingut per la violació en grup del cap de setmana a Sabadell també ha entrat a la presó. Després que el jutge enviés aquest dijous a la presó un dels set detinguts que havien passat a disposició judicial, aquest migdia s'ha decretat presó provisional -comunicada i sense fiança- per al vuitè arrestat, que encara havia de comparèixer al jutjat, per un delicte d'agressió sexual. Així, ara són dos els homes detinguts per la violació múltiple de Sabadell que estan entre reixes i dos els que han ingressat al centre d'internament d'estrangers (CIE) de Barcelona perquè tenien una ordre d'expulsió pendent. Els quatre restants han quedat en llibertat amb càrrecs i els han retirat el passaport perquè no puguin sortir de l'Estat.

A diferència dels set primers detinguts, el vuitè ha comparegut davant el jutjat d'instrucció número 3 de Sabadell perquè és el que estava de guàrdia. Tot i això, el tribunal enviarà les diligències al jutjat número 2, que és el que porta la causa de la violació en grup i que dijous va decidir en quina situació quedaven els set primers detinguts. Aquest jutge considera "excepcionalment greus" els fets i dona total credibilitat al relat de la noia, que denuncia que tres homes la van violar a l'interior d'una antiga sucursal bancària, a prop d'una nau abandonada on dormen habitualment unes quantes persones.

L'home que dijous va ingressar provisionalment a la presó és la persona que va treure al carrer la jove després que fos agredida i de qui ella va aconseguir deslliurar-se per pujar al cotxe d'una parella que la va ajudar a arribar a comissaria. El magistrat del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell té clar que la víctima era en un bar amb uns amics, que un grup de joves la van molestar i que quan va marxar amb un amic del local un home els va seguir i els va increpar. També té evidències que algú hauria acabat agafant la noia pel carrer i que la va portar a la sucursal abandonada, on l'haurien violat repetidament.

Ara bé, tot i així, el jutge considera que hi ha contradiccions en punts específics tant de la declaració de la jove com dels testimonis. Això, sumat a altres contradiccions a l'hora d'identificar els presumptes autors de l'agressió sexual, és el que va portar dijous el magistrat del jutjat número 2 a deixar la majoria d'arrestats en llibertat amb càrrecs.

stats