Societat 25/10/2012

Wert: "En algunes autonomies els llibres de text intenten transferir un sentiment nacional"

El ministre d'Educació reuneix dilluns les comunitats per abordar la reforma educativa

Efe
1 min
José Ignacio Wert al Senat / EFE

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, insisteix que en algunes comunitats autònomes el contingut dels llibres de text "intenta transferir un sentiment nacional" i ha assegurat que un dels pilars de la reforma educativa és que tinguin un contingut bàsic comú.

Wert ha fet aquestes declaracions al programa 'Sin rodos', de 13 TV. Segons diu, no és que no hagin funcionat les transferències en matèria d'educació a les autonomies, sinó que aquestes administracions no han sabut atorgar als centres educatius el marge necessari d'autonomia per al correcte funcionament del sistema.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport ha convocat les comunitats autònomes dilluns que ve per tractar l'avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE). Wert ha comentat al programa que "en algunes comunitats el contingut dels llibres de text intenta transferir un sentiment nacional i inclinar [l'alumnat] cap a una ideologia determinada". El titular d'Educació ha dit, a més, que no es penedeix de les seves manifestacions al Congrés sobre "espanyolitzar els alumnes catalans" i ha lamentat la interpretació que es va fer d'aquest terme.

També ha considerat que el sistema educatiu espanyol ha de millorar molt i ha subratllat que no seran necessaris d'aquí a finals d'any més retallades en aquest sector.

En relació amb les protestes de la setmana passada en l'àmbit educatiu, el ministre ha demanat als qui afirmen que l'executiu està posant en perill l'educació pública, que presentin un sol exemple d'alguna mesura del seu departament que hagi anat en detriment de la pública i en benefici de la privada.

stats