Societat 19/05/2015

Rajoy sospesa rellevar Wert després del 24-M i enviar-lo a París d'ambaixador de l'OCDE, segons 'El País'

La seva número dos i parella del ministre d'Educació, Montserrat Gomendio, acaba de ser nomenada directora d'aquest organisme internacional. Wert hauria demanat al president espanyol deixar el càrrec

Ara
2 min
HORITZÓ ELECTORAL 
 La impossibilitat d’ajornar, més enllà del curs que ve, l’aplicació de la Lomce a l’ESO i el batxillerat implica que els canvis es posaran en marxa abans de les eleccions espanyoles. Les enquestes pronostiquen que serà molt difícil que hi hagi majoria absoluta, i la majoria de formacions -totes tret del PP- són contràries a la nova normativa.

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, deixar la seva cartera abans que acabi la legislatura, segons publica aquest dimarts 'El País'. La raó? Segons el rotatiu, la seva número dos i parella sentimental des que van arribar al govern, Montserrat Gomendio, ha estat nomenada directora general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE), amb seu a París. Rajoy, d'acord amb la informació del rotatiu, estaria sospesant si enviar Wert també a la capital francesa com a ambaixador espanyol de l'organisme internacional. A diferència d'altres càrrecs diplomàtics, aquest no requereix el vistiplau del país amfitrió i l'actual ministre d'Educació podria incorporar-se en qualsevol moment.

De moment, segons 'El País', Rajoy es reserva aquesta decisió per a després de municipals i autonòmiques del proper diumenge. Es tractaria de la quarta minicrisi de govern, després de la sortida del ministre d'Agricultura, Miguel Artias Cañete, per ser eurodiputat; la dimissió d'Alberto Ruiz-Gallardón com a ministre de justícia; i la de la ministra de Sanitat, Ana Mato, per ser "partícip a títol lucratiu" del cas Gürtel, segons el jutge Pablo Ruz.

El ministre menys valorat de la democràcia

La defensa aferrissada de la LOMCE, l'aprovació del decret d'universitats 3+2, però sobretot els seus atacs constants al model d'immersió lingüística, han convertit Wert en un dels ministres menys valorats, segons els baròmetres del Centre d'Estudis Sociològiques (CIS). De fet, el novembre del 2013, aquesta enquesta el va convertir en el ministre pitjor valorat de la democràcia, amb només un 1,46 sobre 10.

L'últim episodi més polèmic del ministre va ser dimecres passat, quan als passadissos del Congrés va comparar la situació actual del castellà a Catalunya amb la del català durant el franquisme.

stats