Societat 28/09/2012

La wifi obre la porta als intrusos invisibles

Segons Inteco, un 32% de les persones que es connecten a internet via wifi reconeixen que ho fan a través de xarxes que no són seves, amb consentiment dels propietaris o sense

Joan Callarissa
1 min
La wifi obre la porta als intrusos invisibles

Les xarxes sense fils creixen en importància alhora que augmenta exponencialment el nombre d'usuaris que les fan servir cada dia. Segons un estudi que publica l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco) sobre la seguretat de les xarxes wifi a les llars de l'estat espanyol, 3 de cada 4 usuaris d'internet hi accedeixen a través d'una connexió sense cable.

Segons l'anàlisi, feta a més de 3.500 persones, un 11,7% dels enquestats reconeixen que fan servir xarxes wifi privades amb el consentiment dels seus propietaris o sense. És a dir, ho fan envaint un entorn sense cable al qual potser no els ha estat permès entrar i que podria generar-los problemes de seguretat. Un 21% afirma que es connecta des de xarxes públiques.

D'altra banda, un 30% dels usuaris que es connecten a la xarxa sense cables asseguren que la seva wifi està protegida, però no saben contestar de quina manera.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats