Tradició
Societat 01/01/2023

El Zakaria, el primer català del 2023

El nadó és de Palafrugell i va néixer quan passava un minut de la mitjanit a l'Hospital de Palamós

ARA
2 min
El Zakaria dorm als braços de la seva mare i en companyia de les professionals sanitàries que han atès el part a l'hospital de Palamós.

BarcelonaEs diu Zakaria i és el primer català del 2023. El nadó va néixer quan tot just passava un minut de la mitjanit i sonava l'última de les campanades, a l'Hospital de Palamós. En un tuit, el departament de Salut ha anunciat el naixement amb una fotografia del nen dormint plàcidament al bressol del centre sanitari i amb un cartell amb les lletres del seu nom.

El Zakaria és fill de la Meryem i el Mohamed, una família resident a Palafrugell, i ha pesat al néixer 3,180 quilos. Per evitar riscos i garantir la seguretat dels pacients, aquest matí no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari que es feia abans de la pandèmia.

Naixements en altres regions sanitàries

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el segon nadó és el Yousaf, que ha nascut a les 00.04 hores a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares són la Khadija i l’Ahmed i viuen a l’Aldea. En el moment de néixer el nen ha pesat 2,960 kg.

A la regió Metropolitana Nord, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital Germans Trias de Badalona, en un part natural sense problemes. L’Àlex Adrián ha nascut a les 00.25 hores amb un pes de 3,590 kg. Els seus pares, l’Arminda i el Rubén, originaris de Bolívia i veïns de Santa Coloma de Gramenet, ja tenien un altre fill.

A Barcelona ciutat, el primer barceloní de l'any ha estat l’Abdul Jabbar, fill de la Tanzilia i l’Amirgul, que provenen del Kirguizistan. L’infant ha nascut a l’Hospital del Mar a les 00.51 hores, amb un pes de 3,872 kg.

El primer nadó del 2023

Ja ben entrat el dia 1, el primer nadó de la regió Metropolitana Sud ha estat una nena, la Dayla Mia, que ha nascut a les 02.14 hores del matí a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Els seus pares són la Mary i l’Àlex i viuen a Esplugues de Llobregat. La Dayla Mia ha pesat 3,660 kg el moment de néixer i, tot i que el part s’ha avançat uns dies —se l'esperava el dia de Reis—, tant la criatura com la mare estan perfectament.

Tan sols un minut després, a Lleida han donat la benvinguda al Pau, que ha nascut a les 02.15 hores a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 kg. Els seus pares, l’Íngrid i el Carlos, són de les Borges Blanques.

Quan faltava un minut per a les tres, ha nascut la Yasmin al Pius Hospital de Valls. La nena és la quarta filla de la Najat i l’Slimane i ha pesat 3,415 quilos.

De moment, els paritoris de les demarcacions de la Catalunya Central i de l'Alt Pirineu i la Vall d'Aran no s'han estrenat en aquestes primeres hores del 2023.

stats