Societat 08/05/2012

Zamora serà la primera ciutat que cobrarà l'IBI i la taxa d'escombraries a l'Església

Segons publica 'El Mundo', el regidor d'Hisenda de la ciutat assegura que es tracta d'"una mesura de justícia social" perquè el consistori ha apujat el preu d'algunes taxes

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Zamora ha retirat la butlla a l'Església sobre algunes taxes de prestació de serveis, de manera que a partir d'ara haurà de pagar l'IBI i la taxa d'escombraries. Es tracta d'"una mesura de justícia social", una màxima amb la qual l'equip de govern municipal -del PP- ha justificat l'increment de preu que s'ha aplicat a alguns dels serveis, segons publica 'El Mundo'.

Una nova normativa, aprovada recentment, permet cobrar la taxa per aquest servei a aquells edificis que realitzen qualsevol tipus d'activitat religiosa.

El regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Zamora, Manuel Roncero, assenyala que no s'ha de donar especial importància a cobrar a l'església un servei pel qual, fins ara, no se li passava cap rebut.

La mesura parteix d'un pla de viabilitat presentat a finals d'abril per part del consistori que inclou la modificació de les taxes per prestació de serveis i que preveu la pujada d'aquestes.

stats