12è Festival de la Ciència

Aquest dissabte i diumenge, al Parc de la Ciutadella

PER JUGAR, APRENDRE I EXPERIMENTAR

Fes ciència! Tallers i demostracions. Jocs en què pots manipular, experimentar, explorar, enfrontar-te a reptes i investigar tal com fan els científics als laboratoris. La majoria d’espais del festival acullen activitats d’aquesta mena. Tens la possibilitat d’acostar-te a gairebé tots els àmbits de la recerca. Fins i tot podràs viatjar per la galàxia a través del Domo, una projecció immersiva en 360°.

En total, més de 200 activitats al teu abast.

EXPERIÈNCIES VIRTUALS

La realitat virtual obre noves portes a la divulgació i a l’educació. Podràs visitar el jaciment neolític de la Draga sense haver de sortir de la Ciutadella, posar-te en la pell d’una altra persona i explorar el sentiment de l’empatia amb la Màquina per Ser Algú Altre. I podràs estudiar l’anatomia del cos humà.

ESPECTACLES I... PAKONSTEIN!

L’escenari Til·lers i l’escenari Umbracle acullen des d’experiments del xòuman Dani Jiménez fins a slimes fluorescents amb el divulgador Marc Boada, jocs de màgia inspirats en les idees de Richard Feynman o monòlegs científics creats per estudiants que pronunciarà la companyia Big Van Ciencia. I un homenatge científic a Frankenstein dos-cents anys després: hem creat Pakonstein.

TROBA LA CLAU DE LA GENÈTICA

L’ escape room posarà a prova la teva cultura científica, les teves capacitats deductives i els teus coneixements. Cada minut compta per salvar la vida de Hope Johnson, una estudiant que ha perdut el coneixement. El treball en equip és clau per donar un cop de mà a l’equip mèdic, salvar la Hope i, d’aquesta manera, sortir amb èxit de l’ escape room.

Al Titeretú pots fer de titella a gran escala amb el teu cos. Al Zinematik hi ha una mostra de ginys cinematogràfics previs a la invenció de la fotografia i el cine. I a la Condensadora del Demà, una estructura semiesfèrica de set metres de diàmetre, pots acostar al present la Barcelona del futur.

ESTRUCTURES SORPRENENTS PER APRENDRE DES DELS ZERO ANYS

L’Espai 0-6 és una ludoteca amb un niu de ciència que acosta la canalla a la biodiversitat i on la dansa permet als més petits descobrir el medi aquàtic. I amb els llibres de la biblioteca descobriran per primer cop l’increîble món de la ciència.

QUAN CAU EL SOL... SEGUEIX LA FESTA

Avui al vespre, Màrius Serra conduirà un quiz científic amb el públic: hi pots participar en directe amb el telèfon mòbil. Més tard, Pint of Science t’acostarà a descobriments interessants. I a última hora Los Tecnomagos faran trucs sorprenents.

Més continguts de