Publicitat
Publicitat

Apple Pay arriba a Espanya de la mà del Banco Santander

El sistema de pagament online i sense cables es podrà fer servir amb diversos dispositius de la marca

El sistema de pagament online i sense cables Apple Pay, que ja està implantat als Estats Units (EUA) i el Regne Unit, s'ha estrenat aquest dijous a Espanya, de la mà del Banco Santander i a temps per la campanya de compres nadalenques.

Per fer servir el sistema de pagament -Apple promet privacitat i seguretat- cal, d'una banda, ser client del Banco Santander, disposar d'una American Express, MasterCard, o targetes Ticket Restaurant o Carrefour. A més, s'ha de comptar amb un dispositiu d'Apple (iPhone 6, 6s i 7, iPad 2 i Pro, Apple Watch i alguns ordinadors Mac). Apple Pay es pot fer servir a qualsevol establiment que tingui un TPV 'contactless' o bé adaptat específicament per a Apple Pay. 

Com funciona?

Les targetes de crèdit es guarden al dispositiu d'Apple emprat per pagar. Segons la companyia, és "la manera més segura de pagar": "quan fas una compra, Apple Pay fa servir un número específic de dispositiu i un codi de transacció únic". D'aquesta manera, el número de la targeta no queda guardat a l'aparell ni als servidors d'Apple, ni tampoc es comparteix amb els comerços. A més, la companyia ha informat que no es guarden les dades de les transaccions realitzades enlloc. El funcionament del sistema de pagament s'assembla molt -especialment si es fa servir amb l''smartphone'- a Samsung Pay, disponible a Espanya des de juny. Fer-lo servir no costa res als usuaris, sinó que Apple cobra una comissió al banc per cada compra. 

Líder en operacions 'contactless'

L'Estat és el tretzè que incorpora Apple Pay. Segons la vicepresidenta corporativa de la companyia i responsable d'Apple Pay, Jennifer Bailey, el mercat espanyol es presenta com "una gran oportunitat". A escala mundial, l'Estat es troba entre el primer i el segon lloc en operacions 'contactless' (sense contacte). Més del 75% dels comerços disposa d'un terminal adaptat per aquesta mena d'operacions. De fet, hi ha 800.000 terminals TPV a Espanya, als quals poden accedir més d'11,5 milions d'usuaris. 

Per entendre el grau de penetració del sistema, ha explicat Bailey, es poden comparar les xifres amb les dels Estats Units, on només el 30% dels comerços compta amb un terminal que permet pagaments 'contactless'.

Més continguts de