LITERATURA
Cultura 14/01/2013

Diumenge 20, l'ARA estarà dedicat al poeta i narrador Salvador Espriu

Aquest 2013, Any Espriu, es commemora el centenari del naixement de l'escriptor. El diari dedicarà 10 pàgines a repassar l'univers del poeta –vida, obra, simbologia, claus poètiques– i oferirà el llibre essencial 'Antologia. Narrativa, teatre i poesia' per 9,95 €

Ara
1 min
Salvador Espriu

BarcelonaEl 2013 s'ha anomenat 'Any Espriu' perquè es commemora el centenari del naixement de l'escriptor (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985). Per això aquest proper diumenge l'ARA dedicarà tot un dossier a l'autor i a la seva obra. Repassarem la biografia del creador d''El cementiri de Sinera', 'El caminant i el mur' i 'La pell de brau' entrelligant-ho amb la seva obra poètica, narrativa i dramatúrgica. Explicarem la simbologia que utilitzava als versos, tan populars com la 'pell de brau' i 'Sinera'. També recordarem els músics que l'han cantat i els directors que ha dut a escena textos com 'Primera història d'Ester' o Una altra Fedra si us plau'. Explicarem quines són les seves obres essencials i també les tesis i anàlisis que els experts encara estudien a fons. Comptarem amb articles dels experts espriuans Rosa Maria Delor i Ramon Balasch.

Diumenge 20 serà l'ocasió de repassar el calendari de l'Any Espriu amb els actes més destacats, que comencen precisament el dia 23 amb un acte al Palau de la Música dirigit per Xavier Albertí. L'ARA, de cap a peus, comptarà amb les opinions d'una trentena de poetes catalans de diferents generacions que explicaran quin és el seu Espriu preferit i quina és la seva opinió sobre el mestre.

A més, el diari oferirà aquest cap de setmana un llibre exclusiu, l''Antologia' d'Espriu que inclou tant les seves narracions com el teatre i la poesia més importants, seleccionades per Edicions 62.

stats