Cultura 13/05/2013

El 'Joc de memòria' del Museu Nacional d'Art de Catalunya, en exclusiva amb l'ARA

El dissabte 18 i el diumenge 19 de maig, coincidint amb la Nit dels Museus, l'ARA presenta el joc a un preu de 5,95 euros

Ara
2 min

BarcelonaLa memòria es pot conservar i estimular fent esforços de caire intel·lectual, però també per una via molt més agradable: la lúdica. El dissabte 18 i el diumenge 19 de maig, coincidint amb la Nit dels Museus, l'ARA presenta -en una ocasió única i exclusiva- el Joc de memòria del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a un preu de 5,95 euros.

El joc inclou una selecció acurada de les peces més icòniques i valorades que els visitants poden trobar al museu. La importantíssima col·lecció de Romànic i Gòtic quedarà representada, entre d'altres, per l'absis de Sant Climent de Taüll, amb el conegudíssim Pantocràtor, solemne i triomfant; el retaule de Sant Pere Màrtir; Assalt a la ciutat de Mallorca i campament de Jaume I -una impressionant pintura mural datada entre el 1285 i el 1290-, i també la versió de Jaume Ferrer de Sant Jeroni en el seu estudi , pintura religiosa datada de mitjans del segle XV.

Avançant una mica en el temps, els jugadors del Memory del Museu Nacional d'Art de Catalunya es trobaran també amb Natura morta amb plat de codonys , de Francisco de Zurbarán, i del Barroc passaran a una de les etapes artístiques més llamineres i més ben representades per la pintura catalana, el Modernisme, amb obres de Ramon Casas ( Retrat de Pablo Picasso, o bé Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem ), Joaquim Mir ( La joia ), Joaquim Sunyer ( Tres nus al bosc ) i Gaspar Homar ( Dama en un jardí ). Amb el joc exclusiu que l'ARA ofereix dissabte i diumenge, els lectors podran refrescar la memòria al mateix temps que fan una interessant repassada a l'art català de tots els períodes.

Un joc addictiu

Els jocs de memòria tenen una gran popularitat entre grans i petits gràcies a la mecànica i al repte que plantegen, aparentment senzill. Després de remenar les cartes i col·locar-les al damunt de la taula cap per avall, els participants han d'anar destapant-ne dues en cada torn fins que localitzen la seva parella.

stats