BANCS
Economia 24/05/2012

Caja Madrid no coneixia la situació de les caixes amb les quals es fusionava, segons Aguirre

La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que la fusió no s'hauria produït si els responsables de l'entitat haguessin rebut "informació exacta"

Efe
1 min

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat avui, durant el ple de la càmera, que "si els consellers de Caja Madrid haguessin sabut la situació real de les caixes que es fusionaven (set en total) la fusió no s'hauria produït".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquestes paraules ha contestat Aguirre tant al portaveu del PSOE, Tomás Gómez, com al d'UPyD, Luis de Velasco, que han coincidit a preguntar-li un cop més per la situació de Bankia.

"Si els responsables de Caja Madrid haguessin rebut informació exacta sobre la situació financera de les altres caixes haurien pres una decisió diferent", ha dit la presidenta de la Comunitat de Madrid al portaveu d'UPyD.

De Velasco també ha preguntat a Aguirre el motiu pel qual ha passat de considerar que la fusió de Caja Madrid era "una notícia positiva per a tot el sistema financer espanyol", tal com va dir la presidenta el juny de 2010, a pensar que la fusió va ser "un matrimoni a punta de pistola", com va dir la setmana passada.

La presidenta ha assegurat que manté el que va dir l'any 2010 però que ha "canviat" d'opinió després d'escoltar el ministre d'Economia, Luis de Guindos, "que va dir en el Congrés dels Diputats amb tota claredat que ni la fusió ni la sortida de l'entitat a borsa van ser les més adients".

stats